KIMIA Biologi
biologi ing sapopoe

15 cabang biologi sing ditemoni karo lapangan sinau

BIOLOGI  diwiwiti saka rong tembung Yunani, yaiku ‘bios’ lan ‘logos’ kang tegese ‘urip’ lan ‘ilmu’. Dadi mung Biologi bisa diinterpretasikake minangka èlmu urip. Pangerten iki banjur dikembangake lan disempurnakake supaya bisa ngliputi kabeh obyek utawa pasinaon. Définisi penuh Biologi minangka nderek; Biologi yaiku ilmu saka makhluk urip lan gejala urip. Obyek utawa pasinaon ing limang Karajan / Regnums lan Virus. Lima kéwan kasebut yaiku Animalia (kewan), Plantae (tetanduran), Jamur (jamur), Protista lan Monera.

Objek kasebut bakal diteliti luwih lanjut saka ruang lingkup molekul paling cilik kanggo ruang biomas ing permukaan bumi. Ing ngendi interaksi antara biomes ing permukaan bumi mbentuk lapisan makhluk urip ing bumi sing dikenal minangka Biosphere.

Banjur carane sampeyan sinau babagan Biologi sing dadi objek / sinau sing biasane jembar? Ya, metode iki kanggo ngurutake materi sing adhedhasar obyek utawa sinau, banjur sinau luwih jero ing saben obyek / sinau. Oke saiki ayo mulai sinau cabang Biologi.

Cabang ilmu biologi

Cabang ilmu khususake mung mbahas siji objek tartamtu. Contone cabang Bio adhedhasar obyek kalebu Zoologi, Botany, Mycology, Mikrobiologi, lan Virologi. Banjur saka saben obyek, umpamane Zoologi luwih dipérang dadi Vertebrata lan Invertebrata. Lan Vertebrata sing kabagi dadi 5 phyla (Pisces, Amphibia, Reptilia, Aves, lan Mamalia) nyebabake èlmu kayata Ichtyology, Herpitology, Ornithology, and Mamalogy. Saka saben cabang ilmu, cabang-cabang ilmu pengetahuan sing luwih spesifik muncul. Contone, saka Mamalogi cabang-cabang ilmu pengetahuan sing luwih anyar ditemokake sing luwih ditliti babagan mamalia lan manungsa iki, kayata sitologi, anatomi, fisiologi,iki  morfologi oge, taksonomi, jeung genetika, embriologi.

Cabang Biolgi sing adhedhasar sawijining masalah kalebu Ekologi, Toksikologi, Taksonomi, Biologi Reproduksi lan Teratologi. Lan cabang Bio sing adhedhasar tingkat organisasi urip yaiku Cytology, Histology, Organology, Populasi Bio, Bio Molecular, lan Population Genetics. Cabang saka Bio Applied kang nuntun nambah kesejahteraan 37 wong saiki dipérang dadi Kedokteran, Nutrisi lan Kesehatan / Hygiene, Pertanian, Peternakan, Perikanan, lan Bioteknologi. Banjur saka èlmu kedokteran, èlmu tartamtu uga muncul, kalebu spesies saraf, mata, uterus, untu, ENT, internist, lan bocah. Kajaba iku, uga cabang bio sing ditrapake.

ing ngisor iki ana sawetara cabang ilmu biologi sing aku bakal ngrembug …

 

Ing cabang-cabang ilmu biologi kalebu:

BIOLOGI Anatomi yaiku pangertene struktur jero awak makhluk urip.

Bakteriologi yaiku nyinaoni bakteri.

molekular yaiku studi babagan piwulangan  ing tingkat molekul.

Bioteknologi yaiku sinau babagan pangolahan iku terpadu kang kalebu proses biokimia, mikrobiologi, teknik kimia kanggo pangan lan ningkatake kesejahteraan manungsa.

Embriologi yaiku pangembangan embrio.

Entomologi yaiku nyinaoni serangga.

Fisiologi yaiku studi organ-organ awak.

Genetika minangka panularan warisan.

Helmintologi yaiku sinau ing seluk beluk cacing (verma).

Histologi yaiku sinau jaringan.

Imunologi minangka pangembangan sistem kekebalan awak.

Malakologi yaiku nyinaoni moluska.

Mycology yaiku studi babagan jamur.

Mikrobiologi yaiku studi mikroorganisme.

Morfologi yaiku ilmu sing nyinaoni wangun utawa karakteristik organisme.

 

 

maca artikel liyane ing >>>>

11 Tingkat Organisasi Urip

caritaan menarik nu lainna

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*